Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 01, 2011

China ontmaskert bijna vijftig online drugsbendes

De Chinese politiediensten hebben het voorbije jaar 5,3 ton heroïne in beslag genomen. In totaal werden 89.000 druggerelateerde onderzoeken opgezet. Dat is een stijging met 11 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Office of National Narcotics Control Commission. Het aantal gerechtszaken rond drugs steeg volgens het rapport met 15,6 procent. Er wordt aan toegevoegd dat het voorbije jaar ook 46 online groepen drugtrafikanten werden ontmaskerd.

"De Chinese wetgeving bepaalt dat verdachten voor drugtrafiek worden vervolgd, ook al dragen ze slechts een kleine hoeveelheid illegale producten met zich mee," meldt de Chinese krant China Daily. Iedereen die betrapt wordt op het bezit van meer dan vijftig gram heroïne of methamphetamine, meer dan één kilogram opium of grote hoeveelheden andere narcotica, riskeert de doodstraf. Meer dan 40 producenten en grote dealers van drugs, waaronder een aantal met buitenlandse connecties, werden tijdens raids gearresteerd.

In januari van dit jaar werd Luo Li, de gewezen onderdirecteur van de drugspolitie in de regio Chongqing in het zuidwesten van China, door een Chinese rechtbank ter dood veroordeeld nadat hij schuldig was gevonden aan moord, omkoperij en drugstrafiek. Luo Li werkte volgens de openbare aanklagers sinds het midden van het voorbije samen met drugsdealers in Chongqing, in ruil voor 182.300 dollar steekpenningen. Ook twee drugsdealers werden ter dood veroordeeld.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home