Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 01, 2011

Binnenkort vijftien miljard apparaten actief op het internet

Tegen het midden van het decennium zullen meer dan vijftien miljard apparaten aan het internet zijn gekoppeld. Dat is twee keer de omvang van de wereldbevolking. Dat is de conclusie van een rapport van het technologiebedrijf Cisco. Volgens de onderzoekers is de trend te danken aan de groeiende populariteit en tablets, mobiele telefoons en intelligente apparaten. Er wordt aan toegevoegd dat online video de internet-trafiek zal blijven domineren.

Volgens Cisco zullen tegen het midden van het decennium elke seconde honderd miljoen minuten video online worden bekeken. Er wordt aan toegevoegd dat op dat ogenblik ook 40 procent van de totale wereldbevolking online zal zijn. Het internet zal dan bijna drie miljard gebruikers tellen. De internet-trafiek zal volgens Cisco daarbij een omvang van 966 exabytes per jaar hebben. Zeven jaar geleden werd voor het eerst een trafiek van 1 exabyte gerealiseerd.

"Door het snelgroeiend aantal geconnecteerde apparaten wordt een grote druk op het internet geplaatst," merkt Suraj Shetty, vice-president global marketing bij Cisco, op tegenover BBC News. "De volgende generatie van het internet zal niet alleen de explosieve groei van het aantal verbonden apparaten moeten verwerken, maar ook een vlotte verwerking van die trafiek moeten garanderen. Het intelligente beheer van die trafiek wordt mogelijk de belangrijkste uitdaging van het toekomstige internet."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home