Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 02, 2011

Oude informaticasector is compleet voorbijgestreefd

De toekomst van de technologiesector wordt op dit ogenblik uitgetekend door Google, Amazon, Apple en Facebook. Dat heeft Eric Schmidt, executive voorzitter van Google, gezegd tijdens het congres van AllThingsDigital, een divisie van the Wall Street Journal. Elk van de betrokken bedrijven is er volgens hem in geslaagd om extreem moderne concepten van computerwetenschappen te ontwikkelen en op een agressieve manier in zijn sector snel een belangrijk marktaandeel te veroveren.

"Er zijn voordien nog nooit vier bedrijven geweest die samen een dergelijke groei hebben laten optekenen," merkte Schmidt op. "De betrokken ondernemingen zijn er bovendien allemaal vooral in geslaagd om de overstap te maken van informatica-technologie naar het invullen van de behoeften van de consument. Elk van de bedrijven is uitgegroeid tot een consumentenmerk dat een exclusief product aan te bieden heeft."

"De voorbije vier tot vijf jaar is de computerwetenschap steeds meer gericht op het oplossen van daadwerkelijke consumentenproblemen," stipte Schmidt nog aan. "We beleven op dit ogenblik de dood van de oude informacita." In de lijst van Schmidt ontbreekt het Amerikaanse concern Microsoft. Dat leidt volgens Schmidt echter niet langer de consumenten-revolutie. Schmidt voegde er aan toe dat de vier huidige industrieleiders moeten vermijden diezelfde fout te maken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home