Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, June 03, 2011

Brazilië zet programma op om armoede verder terug te dringen

Brazilië heeft een welvaartsplan gelanceerd om miljoenen mensen over een periode van drie jaar uit extreme armoede te halen. De bestrijding van de armoede wordt door president Dilma Rousseff genoemd als de belangrijkste prioriteit van haar regering. Het nieuwe project wordt geënt op de bestaande programma's, die er het voorbije decennium zouden in geslaagd zijn om 20 miljoen Brazilianen uit de armoede te halen.

"De Braziliaanse economische groei heeft de levensstandaard van de bevolking gevoelig opgedreven, maar toch leven nog ongeveer 16 miljoen Brazilianen onder de extreme armoedegrens van 70 reais of 44 dollar per maand," aldus BBC News. Tereza Campello, Braziliaans minister van sociale ontwikkeling, merkte op dat het land zich met zijn groeiritme niet kan tevreden stellen met een aantal individuele sociale programma's, zoals de financiële ondersteuning van Braziliaanse moeders, die in ruil moeten garanderen dat hun kinderen gevaccineerd worden en naar school gaan.

In het nieuwe project is onder meer voorzien dat er meer financiële middelen stromen naar de armste regio's van het land. "Het is de bedoeling dat de meest behoeftigen toegang krijgen tot het programma," voerde minister Campello aan. "Dat vereist een andere houding, waarbij er niet langer vanuit gegaan wordt dat de armen zich tot de staat wenden voor hulp, maar wel dat de overheid zelf inspanningen doet deze bevolkingsgroep te bereiken."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home