Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, June 03, 2011

Eén op zeven Amerikanen actief op microbloggingsite Twitter

Inmiddels is 13 procent van de Amerikaanse bevolking actief op de microbloggingsite Twitter. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center. In november vorig jaar was nog slechts 8 procent van de Amerikaanse bevolking actief op Twitter. De onderzoekers voegen er aan toe dat 54 procent van de Amerikaanse consumenten de mobiele telefoon gebruikt voor zijn activiteiten op de microbloggingsite. Verder wordt opgemerkt dat Twitter het minst populair is bij de blanke Amerikaanse bevolking.

"In november vorig jaar waren 13 procent van de Afro-Amerikanen actief op Twitter, tegenover 5 procent van de blanken," aldus de onderzoekers van het Pew Research Center. "In mei van dit jaar was het gebruik van Twitter bij Afro-Amerikanen al opgelopen tot 25 procent, tegenover 9 procent bij de blanke bevolkingscategorie. Per dag maakt 10 procent van de Afro-Amerikanen gebruik van de microbloggingsite, tegenover slechts 2,5 procent van de blanke Amerikanen. Ook bij Latino-Amerikanen is Twitter populairder dan bij blanken.

Er wordt aan toegevoegd dat jongere consumenten het meest geïnteresseerd zijn in Twitter. In de leeftijdscategorie tussen achttien jaar en dertig jaar is 18 procent van de Amerikanen actief op de microbloggingsite, tegenover 14 procent in de leeftijdsgroep tussen dertig en vijftig jaar. Bij vijftigplussers daalt dat echter tot 8 procent en bij vijfenzestigplussers is nog slechts 6 procent actief op Twitter. Ook bij de hoger opgeleide bevolkingsgroep is er volgens het Pew Research Centrum sprake van een grotere interesse in de microbloggingsite.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home