Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, June 05, 2011

Meeste Chinese beleggers geconfronteerd met gezondheidsklachten

Een meerderheid van de beleggers op de Chinese aandelenbeurzen voelt zich geregeld gedeprimeerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Chinese Medical Doctor Association, de Chinese Hospital Association, de Beijing Health Maintenance Organization en de Ciming Checkup Company. De onderzoekers merken op dat de beurswereld bijzonder onvoorspelbaar is en investeerders een manier moeten vinden om met de beursschommelingen om te gaan en hun gezondheid in het oog te houden.

Volgens de onderzoekers hebben 61,3 procent van de beleggers op de aandelenbeurzen op het Chinese vasteland geregeld last van negatieve stemmingen, terwijl 11 procent gewag maakt van vermoeidheid en 9,3 procent geregeld geïrriteerd geraakt. Bovendien zegt 8,9 procent geregeld overvallen te worden door een gevoel van desinteresse in het leven. Volgens 12,7 procent is er sprake van extreme druk, terwijl 8,9 procent de communicatie met anderen afbreekt, 8,1 procent mentale stress voelt, 5,7 procent zich geïsoleerd voelt en 1,7 procent zelfmoord heeft overwogen.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van de respondenten vijf tot acht uur per dag op de computer de beurstransacties volgt. Nog eens 30,3 procent volgt de aandelenbeurzen drie tot vijf uur per dag. Bij 17,8 procent blijven de activiteiten beperkt tot maximaal drie uur. "Door het lange computergebruik klaagt 22,2 procent over pijn in de nek en schouders, terwijl 20,9 procent met oogklachten wordt geconfronteerd," voeren de onderzoekers nog aan.

Andere klachten zijn rugpijnen (16,8 procent), leveraandoeningen (13,8 procent), zwaarlijvigheid (10,9 procent) en mentale ziektes (4,4 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home