Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 21, 2011

Bedrijven besteden meer aandacht aan duurzame gebouwen

Gedwongen door de stijgende energiekosten, stellen managers dat de grotere nood aan besparingen aanleiding geven tot zwaardere inspanningen om bedrijfsgebouwen energie-efficiënter te maken. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het Institute for Building Efficiency van het concern Johnson Controls, de International Facility Management Association en het Urban Land Institute. De onderzoekers voegen er aan toe dat 80 procent van de ondervraagden er rekening mee houdt dat de energiekosten volgend jaar een dubbelcijferige groei zullen kennen.

"Die bezorgdheid drijft bedrijven ertoe om de inspanningen op het gebied van energie-management en efficiëntie-projecten tot op recordniveaus te brengen," merkt het webmagazine GreenBiz.com op. "Kostenbesparingen zijn dan ook de belangrijkste reden voor het doorvoeren van dergelijke maatregelen. Daarnaast wordt gewezen op stimulerende initiatieven van de overheid en een verbetering van het imago bij het brede publiek. De beperking van de uitstoot, vorig jaar nog de tweede belangrijkste motivatie, is teruggezakt naar de vierde plaats."

Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de ondervraagden van mening is dat energiemanagement belangrijker is geworden. Vorig jaar was slechts 60 procent die mening toegedaan. In India is dat cijfer inmiddels gestegen tot 89 procent, gevolgd door China (85 procent), Noord-Amerika (66 procent) en Europa (61 procent). Het opdrijven van de efficiëntie van gebouwen blijft de belangrijkste strategie voor het terugdringen van de uitstoot. Die strategie haalt een score van 52 procent in Noord-Amerika, gevolgd door Europa (28 procent), China (27 procent) en India (24 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home