Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 21, 2011

Facebook grootste online display-markt Verenigde Staten

De inkomsten van online display-reclame in het sociale netwerk Facebook zal dit jaar in de Verenigde Staten een omzet realiseren van 2,19 miljard dollar. Dat betekent een groei met 80,9 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau eMarketer. Door die groei wordt Facebook ten koste van Yahoo het belangrijkste online display-reclameplatform van de Verenigde Staten. Er wordt wel opgemerkt dat de groei van de display-reclame op Facebook een vertraging kent.

De voorbije twee jaar kende de omzet van online display-reclame telkens een driecijferige groei. Volgend jaar zou de groei nog verder vertragen tot 31,3 procent. "De grote populariteit van Facebook - zowel op het gebied van bezoekers als van de bestede tijd - creƫert een gigantische hoeveelheid display-impressies," merkt David Hallerman, hoofdanalist bij eMarketer, op. "Die populariteit drijft ook de bedragen op die adverteerders willen betalen voor de display-reclames."

Er wordt aan toegevoegd dat ook Google dit jaar een sterke groei met 34 procent laat optekenen, nadat het voorbije jaar meer dan een verdubbeling werd geregistreerd. Microsoft, Yahoo en AOL zullen dit jaar eveneens allemaal een dubbelcijferige groei laten optekenen. De totale Amerikaanse online display-markt kent dit jaar volgens eMarketer een groei met 24,5 procent. Er wordt nog opgemerkt dat Facebook dit jaar een aandeel van 17,7 procent van de Amerikaanse online display-markt zal vertegenwoordigen, gevolgd door Yahoo (13,1 procent) en Google (9,3 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home