Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 20, 2011

Prijzen Amerikaanse vliegtuigtickets opnieuw op niveau voor crisis

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar stegen de prijzen van de binnenlandse luchtvaart in de Verenigde Staten opnieuw boven het niveau dat werd opgetekend voor het uitbreken van de economische crisis. Dat blijkt uit een rapport van de financiƫle dienstverlener American Express. De gemiddelde prijs voor een binnenlands vliegtuigticket bedroeg tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten 247 dollar. Dat betekent een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode drie jaar geleden.

Tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar werd een stijging met 10 procent opgetekend. Bij de internationale bestemmingen is de impact van de economische crisis daarentegen nog niet helemaal verwerkt. De gemiddelde ticketprijzen voor internationale verbindingen bedroegen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 1.866 dollar. Dat is een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De prijzen liggen echter nog altijd 2 procent lager dan tijdens dezelfde periode drie jaar geleden.

Het dieptepunt van de economische crisis in de luchtvaartsector situeerde zich volgens American Express tijdens de januari maanden tot maart van twee jaar geleden. Sindsdien zijn zowel de binnenlandse als internationale tarieven opnieuw beginnen te stijgen. Op de binnenlandse markt werd sindsdien een stijging met ongeveer 16 procent opgetekend. Bij de internationale vliegtuigtickets werd een stijging met 11 procent geregistreerd.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home