Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 20, 2011

Datagebruik gemiddelde smartphone-bezitter met 90 procent gestegen

Gebruikers van smartphones gebruiken 89 procent meer data dan één jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Nielsen over de Amerikaanse smartphone-markt. Er wordt aan toegevoegd dat tegelijkertijd de kost per megabyte nagenoeg is gehalveerd tot 8 dollarcent. Nielsen stelt dat de gebruikers van smartphones een echte mobiele breedband-levensstijl hebben geadopteerd. Bezitters van smartphones die al het grootste aantal data gebruikten, hebben hun gebruik immers zelfs met 109 procent opgedreven.

"Die evolutie moet de providers volgens Nielsen zorgen baren," merkt het webmagazine Gigaom.com op. "Op dit ogenblik heeft slechts 37 procent van de Amerikaanse mobiele populatie de beschikking over een smartphone. Dat betekent dat het gebruik van data gevoelig zal blijven toenemen, terwijl de kosten en daarmee ook de inkomsten voor de providers terugvallen." De gemiddelde bezitter van een smartphone verbruikte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 435 megabytes per maand, tegenover 230 megabytes tijdens diezelfde periode vorig jaar.

De top tien van smartphone-gebruikers komt aan een gebruik van 1.000 megabytes per maand, tegenover ongeveer 490 megabytes vorig jaar. Bij het hoogste procent gebruikers werd een toename van 1,8 gigabytes en 4,6 gigabytes per maand opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat de toename van het datagebruik duidelijk wordt gestimuleerd door applicatie-vriendelijke besturingssystemen zoals iPhone van Apple en Android van Google. Een gebruiker van Android komt gemiddeld aan een gebruik van 582 megabytes per maand, tegenover 492 megabytes bij de iPhone.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home