Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, June 18, 2011

Cliff Huxtable blijft meest populaire Amerikaanse vaderfiguur

Cliff Huxtable, het hoofdpersonage uit de televisiereeks The Cosby Show, blijft voor de Amerikanen de ideale vaderfiguur. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris. Ook twee jaar geleden werd acteur Bill Cosby als de ideale vaderfiguur uit de Amerikaanse geschiedenis naar voor geschoven. Ook de rest van de top drie blijft ongewijzigd. De tweede plaats is voor het personage Ward Cleaver uit Leave it to Beaver, terwijl de derde plaats naar Jim Anderson uit Father Knows Best gaat.

Ook de rest van de top tien wordt helemaal door klassiekers uit de Amerikaanse televisiegeschiedenis gedomineerd. Op de vierde plaats staat immers Howard Cunningham uit Happy Days, gevolgd door Andy Taylor uit The Andy Grittith Show. Daarna volgen Mike Brady (The Brady Bunch), Ozzie Nelson (The Adventures of Ozzie and Harriet), Charles Ingalls (Little House on the Prairie), Tim Taylor (Home Improvement) en Ben Cartwright (Bonanza).

Howard Simpson, die twee jaar geleden op de veertiende plaats stond, is uit de top vijftien verdwenen. Ook Al Bundy uit Married with Children, die in de vorige lijst eveneens als veertiende stond gerangschikt, staat niet langer bij de meest populaire Amerikaanse vaders. Nieuwkomer is Peter Griffin uit de animatiereeks Family Guy. Griffin is ook het enige personage dat op dit ogenblik nog op de Amerikaanse televisie loopt. De onderzoekers merken verder op dat Cliff Huxtable nagenoeg door alle leeftijdscategorieën op de eerste plaats wordt gerangschikt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home