Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, June 18, 2011

Amerikaanse sociale zekerheid werkt weinig efficiënt

Het Amerikaanse sociale zekerheidssysteem Medicaid betaalt veel meer dan noodzakelijk voor geneesmiddelen en biedt de patiënt ook niet de meest efficiënte producten aan. Dat is de conclusie van een rapport van onderzoekers aan de University of California. Daarbij wordt opgemerkt dat de terugbetaalde geneesmiddelen per individuele staat een grote afwijking vertonen. De selectie - met inbegrip van kostprijs, veiligheid of efficiëntie - van de geneesmiddelen gebeurt volgens de onderzoekers op een weinig rationele of consistente manier.

"Medicaid houdt geen rekening met de internationale lijst van de World Health Organization (WHO), die is ontwikkeld om landen te helpen de beperkte middelen te besteden aan de meest noodzakelijke, veilige en meest efficiënte geneesmiddelen," merken de onderzoekers op in het webmagazine ScienceDaily.com. "In de Verenigde Staten wordt gewerkt met eenenvijftig verschillende lijsten en slechts één derde van alle opgesomde geneesmiddelen is overal terug te vinden."

Dat geeft volgens de onderzoekers aan dat Medicaid door een meer consistente benadering belangrijke financiële besparingen zou kunnen realiseren en aan de patiënten efficiënter geneesmiddelen zou kunnen aanbieden. Medicaid ondersteunt op dit ogenblik ongeveer 60 miljoen Amerikaanse burgers met een laag inkomen. De onderzoekers stellen echter dat de begunstigden van Medicaid niet op alle geneesmiddelen uit de lijst van de World Health Organization kunnen terugvallen en vaak beroep moeten doen op duurdere alternatieven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home