Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 05, 2011

Milieuproblemen steeds grotere kost in kindergezondheid

De impact van milieuproblemen op de gezondheid van kinderen kost aan de Amerikaanse overheid 76,6 miljard dollar per jaar. Dat vertegenwoordigt 3,5 procent van de totale Amerikaanse overheidsuitgaven voor openbare gezondheid. Dat blijkt uit een analyse van de gezondheidsuitgaven van de Amerikaanse overheid drie jaar geleden door de Mount Sinai School of Medicine. Tien jaar voordien bedroegen die uitgaven volgens de onderzoekers slechts 2,8 procent van het totale budget.

"Indien er geen maatregelen worden genomen, zullen deze vermijdbare milieufactoren de geschiedenis van de Amerikaanse kinderen blijven ondermijnen en de kosten van de openbare gezondheid opdrijven," merkt onderzoeksleider Leonardo Trasande op tegenover het webmagazine Healthday News. "Er moet daarbij niet alleen gekeken worden naar de rechtstreekse gezondheidszorg, maar ook naar indirecte kosten, zoals het verlies aan productiviteit door ouders die voor hun zieke kinderen moeten zorgen."

De onderzoekers merken op dat de blootstelling van kinderen aan toxische en contaminerende producten in water, lucht, aarde en voeding tot een brede waaier van ziektes kan leiden. Daarbij werd berekend dat loodvergiftiging bij kinderen de Amerikaanse overheid 50,9 miljard dollar per jaar kosten, gevolgd door autisme (7,9 miljard dollar), intellectuele handicaps (5,4 miljard dollar), kwikvergiftiging (5,1 miljard dollar), adhd (5 miljard dollar), astma (2,2 miljard dollar) en kinderkankers (95 miljoen dollar).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home