Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 05, 2011

Bijna helft Engelse traditionele boomgaarden in slechte staat

Bijna de helft van de Engelse traditionele boomgaarden verkeren in verwaarloosde toestand. Dat is de conclusie van een onderzoek van de People's Trust for Endangered Species aan de hand van luchtfoto's. In totaal werden door de onderzoekers 35.378 boomgaarden geteld. Volgens het rapport verkeert 9 procent in uitstekende conditie en blijkt 46 procent voldoende onderhouden te worden. De slechte toestand van 45 procent van de Engelse boomgaarden is volgens de onderzoekers te wijten aan verwaarlozing, landbouw en landontwikkeling.

Anita Burrough, boomgaard-specialist bij de People's Trust for Endangered Species, voert aan dat de Engelse boomgaarden de biotoop vormen voor minstens 1.800 diersoorten. "Met het verlies van boomgaarden, dreigen ook zeldzame Engelse fruitsoorten, tradities, gewoontes en kennis verloren te gaan, terwijl ook een bedreiging wordt gevormd voor de genetische diversiteit die wordt gegarandeerd door de honderden soorten die met de traditionele boomgaarden worden geassocieerd."

De People's Trust for Endangered Species zegt te hopen dat het rapport zal worden gebruikt om aan een herstel van de Engelse boomgaard-cultuur te werken, waarbij advies zou worden verstrekt aan de eigenaars van de boomgaarden en met lokale overheden zou worden gewerkt. De traditionele Engelse boomgaarden worden zonder pesticiden onderhouden en gebruiken meestal grazende dieren. Het Engelse boomgaard-bestand zou sinds het midden van de voorbije eeuw met 63 procent zal ingekrompen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home