Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 03, 2011

Luchthaven Domodedovo Airport beticht van illegale praktijken

De luchthaven Domodedovo Airport van de Russische hoofdstad Moskou ontkent zich schuldig te maken aan illegale praktijken. Volgens het Russische openbaar ministerie wordt de luchthaven beheerd door buitenlandse bedrijven die zich in offshore-gebieden bevinden. Ook wordt de luchthaven-uitbater beschuldigd van illegaal gebruik van overheidseigendommen. De luchthaven voert aan dat de eigendomsstructuur van Domodedovo Airport conform is met de geplogenheden voor Russische holdings en compleet legaal is.

"De betrokkenheid van buitenlandse bedrijven in het beheer van ondernemingen met een dergelijke omvang is in de luchtvaartsector heel gewoon," aldus een woordvoerder van Domodedovo tegenover de Russische krant The Moscow Times. Hij verwees daarbij onder meer naar de luchthaven van Frankfurt in Duitsland. Het openbaar ministerie stelt echter dat de structuur van Domodedovo het mogelijk maakt om de echte eigenaars van de luchthaven te verbergen, waardoor beslissingen worden genomen die buiten de jurisdictie de Russische Federatie vallen.

De eigendomsstructuur van Domedodovo verhindert de Russische autoriteiten volgens het openbaar ministerie bovendien om de nodige controles uit te voeren en te eisen dat het management de Russische wetgeving volgt. Er is een crimineel onderzoek opgestart naar de vermoede illegale acties van de directeur van Domodedovo Airport. Ook een belastingsonderzoek wordt opgestart. Het openbaar ministerie stelde ook dat een nieuwe wetgeving moet worden voorzien om te beletten dat buitenlandse eenheden zouden deelnemen aan het management van strategische transportinfrastructuur.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home