Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 03, 2011

Russische vrouwen hopen kredietafbetalingen te ontlopen

Russen nemen vooral een krediet voor auto's, appartementen en koelkasten. Dat is de conclusie van een enquête van het Russische internetbedrijf Mail.ru. De onderzoekers merken op dat het gemiddelde maandsalaris in Rusland 20.383 roebel bedraagt. Dat komt overeen met een bedrag van 743 dollar, waardoor die producten voor de meerderheid van de Russen een luxe-aankoop blijven. Ongeveer één derde van de Russische bevolking situeert zich rond het gemiddelde maandinkomen.

"Ondanks de hoge intrestvoeten en weinig soepele afbetalingsplannen, maakt een aantal Russen toch gebruik van de toenemende mogelijkheden om geld te lenen," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Maar velen gaan die leningen ook aan met in het achterhoofd een vraag op welke manier de afbetalingsplannen kunnen worden omzeild. Uit het onderzoek blijkt dat vooral Russische vrouwen op zoek zijn naar kredietmogelijkheden, maar ook meer geneigd zijn om middelen te vinden om de leningen niet te moeten terugbetalen."

Uit het onderzoek blijkt dat auto's het voorbije jaar in Rusland het meest populaire kredietproduct vormden. Ongeveer 37 procent van alle krediet-zoekopdrachten hadden volgens Mail.ru te maken met de aankoop van een auto. Op de tweede plaats staan appartementen (25 procent), ondanks de hoge vastgoedprijzen, die volgens een aantal waarnemers tegen het einde van dit jaar mogelijk opnieuw hun recordpiek van enkele jaren geleden, voor het uitbreken van de economische crisis, zullen bereiken. Op de derde plaats staan consumptieleningen (15 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home