Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 03, 2011

Mobiele marketing voorspelt belangrijke groei

Tegen het midden van het decennium zal in de Verenigde Staten ongeveer 56,5 miljard dollar worden geïnvesteerd in mobiele marketing. Dat is meer dan een verzesvoudiging tegenover het niveau van vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Mobitrove. Vorig jaar haalde mobiele marketing in de Verenigde Staten een omzet van bijna 9,3 miljard dollar. Daarbij zal volgens de onderzoekers steeds meer de nadruk liggen op reclame, ten koste van mobiele promoties.

"Het voorbije jaar werd in Verenigde Staten bijna 6,3 miljard dollar geïnvesteerd in mobiele reclame, terwijl ongeveer 3 miljard dollar werd besteed aan mobiele mobiele promoties," voert Mobitrove aan. "Die balans zal ook in de toekomst nog meer naar mobiele reclame overhellen. Tegen het midden van het decennium zou een bedrag van ongeveer 41 miljard dollar worden geïnvesteerd in mobiele reclame, terwijl de bestedingen aan mobiele promoties zouden oplopen tot 15,8 miljard dollar.

In het rapport wordt nog opgemerkt dat de adverteerders zich ook vooral richten op de Amerikaanse nationale markt. "Het voorbije jaar werd 5,8 miljard dollar besteed aan nationale reclames, tegenover slechts 500 miljoen dollar aan lokale campagnes," voert Mobitrove aan. "Dat betekent dat ongeveer 92 procent van alle mobiele reclame-investeringen naar nationale campagnes gingen. Datzelfde geldt ook voor promoties, waar nationale campagnes een bedrag van ongeveer 2,9 miljard dollar vertegenwoordigden."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home