Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 03, 2011

Dood Osama bin Laden doorkruist plannen Kathryn Bigelow

De dood van terroristenleider Osama bin Laden heeft ook de plannen van filmmaakster Kathryn Bigelow doorkruist. Bigelow, die een oscar won met haar Irak-oorlogsfilm 'The Hurt Locker' was volgens het magazine Hollywood Reporter immer samen met haar scenario-schrijver Mark Boal volop aan het werk aan een verhaal over een aanslag op Osama bin Laden. Bigelow en Boal zouden al met een aantal acteurs rond het project hebben gepraat. Het is niet zeker welke impact de dood van de terroristenleider op het filmproject zal hebben.

"Het verhaal van Bigelow was gebaseerd op een mislukte missie van het Amerikaanse leger om de leider van Al Qaeda te vatten," merkt Hollywood Reporter op. "Daarbij was onder meer gepraat met acteur Michael Fassbender, maar die zou niet langer in aanmerking komen. Ook de naam van Joel Edgerton werd al genoemd. Het blijft echter de vraag welke impact de actualiteit heeft op het project van Bigelow, waarbij er verschillende mogelijkheden open blijven voor de regisseur."

Hollywood Reporter stelt dat Bigelow mogelijk haar oorspronkelijke verhaal zou kunnen behouden, of het onder invloed van de actualiteit helemaal zou kunnen herwerken. "Het is echter niet uitgesloten dat de regisseur het verhaal helemaal laat vallen, rekening houdend met de waarschijnlijkheid dat een aantal andere projecten zullen proberen om snel op de feiten in te pikken. De volgende periode zullen er wellicht tientallen projecten rond Bin Laden worden opgezet, zeker wanneer er meer details over de actie bekend zullen worden."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home