Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 03, 2011

Zonnekracht belangrijkste doelgroep duurzame investeringen

Zonnekracht was tijdens de maand april in de Verenigde Staten de belangrijkste sector van duurzaam investeringskapitaal. Dat blijkt uit cijfers van het gespecialiseerde onderzoeksbureau Greentech Media. Daarbij wordt opgemerkt dat tijdens de maand april in de Verenigde Staten in totaal 330 miljoen werd geïnvesteerd in duurzame technologieprojecten. Investeerders besteedden daarbij 147 miljoen dollar in projecten rond zonnekracht. In totaal werden er tijdens de maand april zesentwintig investeringsprojecten in cleantech opgetekend.

"Zonnekracht vertegenwoordigt nog altijd 45 procent van de Amerikaanse investeringen in duurzame energie," merkt het webmagazine Greenbeat op. "Met een bedrag van bijna 45 miljoen dollar neemt windenergie 14 procent van de investering voor zijn rekening, hoewel de technologie al relatief lang op de markt is. Led-verlichting - een efficiënter technologie dan traditionele verlichting - staat echter met ongeveer 62 miljoen dollar op de tweede plaats."

Uit de cijfers van Greentech Media blijkt verder dat er 38,4 miljoen dollar werd geïnvesteerd in brandstofcellen en energie-opslag, terwijl intelligente netwerken 25,3 miljoen dollar investeringen aantrokken. Biobrandstoffen vertegenwoordigen een bedrag van 15 miljoen dollar, terwijl energie-efficiëntie 12,2 miljoen dollar aan investeringen aantrokken. De lijst wordt rondgemaakt door getijdenenergie (6 miljoen dollar), milieuvriendelijke fossiele brandstoffen (2 miljoen dollar) en transport (700.000 dollar).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home