Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 03, 2011

Ouderen hebben het meest gezonde dieet

Oudere consumenten volgen gezondere voedingspatronen dan de rest van de bevolking. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Harris. Daarbij wordt opgemerkt dat 75 procent van de Amerikaanse vijfenzestig-plussers de consumptie van bepaalde voedingsproducten vermijden of beperken, tegenover een gemiddelde van 57 procent in de totale Amerikaanse bevolking. De babyboomers staan op een tweede plaats met een score van 58 procent.

Harris merkt op dat de oudere bevolkingsgroep in elke voedingscategorie de eerste plaats bezet, vaak met een belangrijke voorsprong. "Onder meer blijkt 57 procent van de oudere Amerikanen de consumptie van zout te beperken, maar bij de babyboomers bedraagt dat slechts 39 procent en bij de echoboomers 19 procent," stippen de onderzoekers aan. "Oudere consumenten zijn ook in belangrijke mate gematigder in het gebruik van suiker en koolhydraten."

"In het algemeen wordt de consument met het ouder worden selectiever in zijn voedingsgewoonten," voert Harris aan. "Er kunnen daarop echter een aantal uitzonderingen worden gemerkt." Onder meer wordt erop gewezen dat 11 procent van de echoboomers de consumptie van vlees beperkt, maar dat geldt slechts voor 6 procent van de oudere Generation X en 9 procent van de babyboomers. Bij de ouderen beperkt 16 procent de consumptie van vlees.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home