Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 04, 2011

Dood Osama bin Laden neemt pijn slachtoffers niet weg

De dood van terroristenleider Osama bin Laden heeft in de Verenigde Staten bij het grootste gedeelte van de bevolking wel voor opluchting gezorgd, maar heeft de pijn, het gevoel van verlies, rouw en knagende vrees niet kunnen wegnemen. Dat zegt Alan Hilfer, directeur psychologie van het Maimonides Medical Center in New York. Ook Gordon Felt, directeur van een organisatie van slachtoffers van de terroristische aanvallen op de Verenigde Staten, tien jaar geleden, stelt dat het bericht over de dood van Osama bin Laden een mate van troost biedt, maar de pijn niet kan verlichten.

"De Amerikaanse bevolking heeft een gedeeltelijk gevoel dat een periode is afgesloten, waarbij men erkent dat Osama bin Laden de Verenigde Staten in een oorlog hebben gestort," merkt Alan Hilfer op tegenover het webmagazine HealthDay News. "Maar men beseft ook dat terroristenleiders kunnen worden vervangen en dat Al Qaeda nog altijd een concrete bedreiging vormt. De Amerikanen beseffen dat ze niet kunnen achteruit leunen en ontspannen. Er wordt gewacht en geanticipeerd, net zoals de voorbije tien jaar."

Alan Manevitz, gezinspsychiater aan het Lenox Hill Hospital in New York, voegt er aan toe dat bij de families van de slachtoffers van de terreuraanval tien jaar geleden niets het gevoel van verlies helemaal kan uitwissen. "De dood van Osama bin Laden zal er niet automatisch toe leiden dat die families minder zullen lijden," voert hij aan. "Het vatten van de terroristenleider kan de tiende verjaardag van de aanval op de Twin Towers wel een extra dimensie bezorgen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home