Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 05, 2011

Midden-Oosten verwacht pas volgend jaar toeristisch herstel

De Arabische regio mag pas volgend jaar een heropleving van het toerisme verwachten. Dat hebben een aantal touroperators en hotelmanagers uit de regio gezegd tegenover het webmagazine Gulfnews.com. In landen waar het stof van de politieke protesten is opgetrokken - zoals in Tunesië, Bahrein en Egypte - is er volgens de betrokkenen opnieuw een langzame verbetering van de situatie merkbaar en kent het aantal toeristen opnieuw een stijging.

"Indien de politieke problemen nu worden beëindigd, mag er voor volgend jaar opnieuw een herstel worden verwacht," voert Iyad Abu Al Shamat, general managers van Destinations Tours and Travels in Syrië, op. "Het herstel neemt tijd in beslag en toeristen keren niet zomaar onmiddelijk terug." Hij merkt op dat onmiddellijk na het uitbreken van de onlusten in Syrië de helft van de internationale boekingen werden herroepen en ook voor de rest van het jaar blijven er volgens Al Shamat opzeggingen binnenkomen.

De terugval is volgens Ah Shamat vooral te wijten aan het negatieve reisadvies in Europa, waar afgeraden wordt om naar het Midden-Oosten te reizen. "Er is echter geen veiligheidsprobleem, want de toeristen zijn niet in gevaar," merkt hij op. "De politieke problemen vormen een intern probleem, maar het toerisme wordt vooral getroffen door het negatieve reisadvies." De oorlog in Libië zou ook het toerisme in een aantal buurlanden negatief beïnvloeden.

In Tunesië werd tussen januari en maart een terugval met 25 procent opgetekend, maar het land is relatief optimistisch over het zomerseizoen omdat in een aantal landen het negatief advies voor Tunesische bestemmingen is opgeheven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home