Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 05, 2011

Amerikanen noemen NCIS beste televisiereeks uit geschiedenis

Volgens het grootste gedeelte van de Amerikaanse bevolking is de CBS-crimireeks NCIS het beste programma uit de Amerikaanse geschiedenis. Dat is de conclusie van een peiling van het onderzoeksbureau Harris. Bij een vorige peiling twee jaar geleden stond NCIS nog op de vierde plaats. De reeks CSI, eveneens van CBS, zakt van de eerste naar de tweede plaats. Opmerkelijk is echter de derde plaats van het legendarische MASH, dat al bijna dertig jaar geleden werd stopgezet. MASH stond twee jaar geleden op een tweede plaats.

MASH is trouwens geen alleenstaand fenomeen. In de top tien staan immers zeven programma's die niet langer meer in productie zijn. Het gaat om Seinfeld (vijfde), Lost (zesde), Star Trek (zevende), Friends (achtste) en The Lucy Show en Law & Order (tiende). De betrokken programma's stonden ook de vorige keer in de top tien, op uitzondering van The Lucy Show en Law & Order. Naast NCIS en CSI staan van de huidige programma's ook Criminal Minds en Two and a Half Men in de top tien.

Harris voegt er aan toe dat NCIS op een heel gevarieerd publiek kan terugvallen. Daarbij wordt opgemerkt dat de reeks zowel door mannen als vrouwen en in alle leeftijdscategorieën, op uitzondering van de echoboomers, op de eerste plaats wordt gekozen. Dat geldt ook voor republikeinen en onafhankelijken, lagere opleidingen en lagere inkomensklassen. Bij de hogere inkomens staat MASH op de eerste plaats, terwijl hoger opgeleiden voor Seinfeld kiezen. Democraten geven de voorkeur aan Two and a Half Men.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home