Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 25, 2011

Meer aandacht voor online videoreclame dan voor televisiespot

Consumenten besteden meer aandacht aan online videoreclame dan aan traditionele televisiespots. Bovendien blijkt men zich online videoreclame ook beter te herinneren. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau IPG Media Lab. De onderzoekers merken op dat consumenten gemiddeld een grotere aandacht besteden aan online video dan aan televisie en dat gegeven zou zich ook verder doortrekken tot reclame-uitingen.

"De onderzoekers stelden vast dat online videoreclame 18,3 procent meer aandacht kregen dan televisiespots," aldus het webmagazine Online Media Daily. "Gewone online videocontent geniet 8,5 procent meer aandacht dan televisieprogramma's. Wanneer van gewone content naar reclame wordt overgeschakeld, blijkt volgens de onderzoekers de aandacht van televisiekijkers drie keer zo snel terug te vallen dan bij het online publiek."

Het fenomeen is gedeeltelijk te wijten aan het doorspoelen met digitale videorecorders, maar vooral het plotse en korte verschijnen van online videoreclames zou volgens de onderzoekeres de terugval in de aandacht beperken. Er wordt aan toegevoegd dat gebruikers van digitale videorecorders een grotere aandacht besteden aan commercials omdat ze zich concentreren op het doorspoelen van de spots, maar zich nadien duidelijk minder van de inhoud van de reclames herinneren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home