Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 25, 2011

Eén vijfde Russische defensiebudget verdwijnt door corruptie

Eén vijfde van het Russische defensiebudget wordt door corrupte militairen en ambtenaren gestolen. Dat heeft Sergei Fridinsky, militair openbaar aanklager, gezegd in een interview met de Russische krant Rossiiskaya Gazeta. Dit jaar heeft Rusland voor landsverdediging een budget van 1,5 triljoen roebel voorzien. Dat komt overeen met een bedrag van 53 miljard dollar. Dat betekent dat er elk jaar meer dan 10 miljard dollar wordt gestolen.

Fridinsky voegt er aan toe dat er elk jaar meer geld wordt gereserveerd voor landsverdediging, maar dat levert volgens hem niet veel successen op. "Er worden gigantische kapitalen gestolen, terwijl de Russische troepen het moeten stellen met onvoldoende kwaliteit aan uitrusting en wapens," stipt Fridinsky aan. De openbaar aanklager merkt op dat onder meer met fictieve contracten wordt gewerkt om de Russische staat te bestelen.

De westerse landen hebben hun budgetten voor landsverdediging teruggeschroefd, maar de Russische eerste minister Vladimir Poetin heeft beloofd om het volgende decennium nagenoeg 20 triljoen roebel te zullen investeren om de verouderde uitrusting van het Russische leger te moderniseren. Poetin zegt dat onder meer onderzeeërs, kernraketten en luchtdefensie-systemen zullen worden aangekocht. De Russische president Dmitry Medvedev heeft herhaaldelijk gewaarschuwd de corrupte defensie-sector te zullen uitkuisen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home