Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 24, 2011

Duitse openbare zenders kopen rechten op wedstrijden nationale voetbalploeg

De Duitse openbare zenders ARD en ZDF hebben hun contract voor de uitzendrechten van de thuiswedstrijden van de Duitse nationale ploeg met een periode van vier jaar verlengd. Daarover werd een overeenkomst gesloten met de Deutscher Fußball-Bund (DFB). Met het contract zou een bedrag van 175 miljoen euro zijn gemoeid. In het contract zijn de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap over drie jaar inbegrepen, maar de overeenkomst geldt niet voor het Europees voetbalkampioenschap over vijf jaar.

De Union of European Football Associations (UEFA) wil de rechten voor het Europees voetbalkampioenschap afzonderlijk verkopen. Daarentegen zouden ook de vriendschappelijke thuiswedstrijden van de Duitse nationale ploeg, de thuiswedstrijden van het nationale damestem en de derde divisie van de Duitse voetbalcompetitie zijn opgenomen. De Duitse voetbalbond start nu de verkoopsprocedure van de Duitse bekercompetitie. Die wedstrijden werden in het verleden samen met de rechten voor de nationale ploeg verkocht.

In het huidige gecombineerde pakket werden de wedstrijden van de Duitse nationale ploeg en de Duitse beker verkocht voor een pakket van ongeveer 240 miljoen euro. Dat betekent een gemiddelde van 80 miljoen dollar per jaar. De overeenkomst voor de Duitse nationale ploeg bevestigt de positie van de twee zenders als marktleiders voor voetbalwedstrijden op het open televisieplatform. Enkele weken geleden haalde ZDF een contract voor twee jaar voor de Champions League binnen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home