Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 23, 2011

Jordaans themapark wordt opgebouwd rond Star Trek

Het Arabische entertainmentconcern Rubicon heeft met Amerikaanse mediagroepen Paramount en CBS een overeenkomst ondertekend om in Jordanië het nieuwe themapark Red Sea Astrarium te bouwen. Met het project is een investering gemoeid van ongeveer 1 miljard dollar. Rubicon Group Holding, het bedrijf achter het kinderprogramma Ben & Izzy op de Arabische televisie, merkt op dat het themapark ruim vijfhonderd lokale banen zal creëren.

"Het nieuwe themapark zal worden gevestigd in Aqaba en krijgt een oppervlakte van ongeveer 90 hectare," aldus het magazine Arabian Business. "Eén van de centrale elementen van het nieuwe themapark wordt een attractie die gebaseerd is op de film Star Trek." Details over de financiering van het project werden niet vrijgegeven. Rubicon Holding Group zal volgens Randa Ayoubi, chief executive van het Arabische entertainmentconcern, instaan voor het ontwerp en de realisatie van het themapark.

Jordanië probeert zijn inkomen uit toerisme gevoelig op te drijven. Het voorbije jaar realiseerde de toeristische sector een omzet van 2,42 miljard Jordaanse dinar. Dat betekende een groei met 17 procent tegenover het jaar voordien. Door de politieke onrust in de Arabische regio is echter ook de toeristische sector van Jordanië in een crisis terecht gekomen. Door die politieke problemen zou het land de toeristische inkomsten met 70 miljoen dollar hebben zien dalen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home