Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 22, 2011

Japan overweegt verplichte zonnepanelen voor elk nieuw gebouw

De Japanse regering overweegt een wetgeving door te voeren die het verplicht zou maken dat tegen het einde van het volgende decennium alle nieuwe woningen en andere gebouwen met zonnepanelen worden uitgerust. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. Het voorstel zou een onderdeel vormen van de plannen van de Japanse regering om technologische innovatie aan te moedigen en het algemeen gebruik van hernieuwbare energie te promoten.

Volgens de zakenkrant zou de Japanse premier Naoto Kan binnenkort aankondigen dat het land van plan is om verder gebruik te blijven maken van kerncentrales die hun veiligheid hebben aangetoond. "Verwacht moet echter ook worden dat Kan plannen zal aankondigen om de overstap naar hernieuwbare energie en energiebesparingen te versnellen," voert de Nikkei nog aan. "De Japanse premier zou de mening toegedaan zijn dat de plaatsing van zonnepanelen die doelstellingen zouden kunnen helpen realiseren."

De Japanse premier zou ervan overtuigd zijn dat technologische innovaties de kostprijs van zonnekracht gevoelig zal kunnen terugbrengen en daardoor het massaal gebruik van hernieuwbare energie zal vergemakkelijken. Dat zou wel een belangrijke bijsturing betekenen van het Japanse energieplan, dat acht jaar geleden werd opgestart en in juni vorig jaar nog werd bijgestuurd. Daarin werd gesteld dat kernenergie tegen het einde van het volgende decennium 50 procent van de totale Japanse energieconsumptie zou moeten dekken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home