Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 22, 2011

Wetenschappelijke mobiliteit biedt een meerwaarde

De regio van herkomst nog altijd een impact op het wetenschappelijk onderzoek. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Er wordt opgemerkt dat de verhuis van een wetenschapper naar een baan in een andere regio een duidelijke impact heeft op hun invloed. Er wordt aan toegevoegd dat de nabijheid van bestaande clusters van research en industrie tot een grotere productieve wisselwerking tussen wetenschappers en technologieën leiden.

Opgemerkt wordt dat een verhuis van wetenschappers nieuwe verwijzingen creëert van de wetenschappelijke gemeenschap uit de nieuwe omgeving, zelfs al blijven de verwijzingen in papers in de vroegere omgeving constant. Op het gebied van patenten blijkt hun wetenschappelijk werk echter minder aanleiding te geven tot nieuwe technologieën in hun vroegere omgeving, hoewel het effect in de nieuwe regio wordt gestimuleerd. "Voor innovaties blijkt persoonlijk contact belangrijk te zijn," voert onderzoeksleider Pierre Azoulay aan.

"De aanwezigheid van researchclusters waar industrie en universiteit in elkaars nabijheid liggen - zoals in Boston, Silicon Valley en de Research Triangle in North Carolina - zorgt bovendien voor een betere wisselwerking tussen onderzoekers en de professionele sector," merkt Azoulay nog op. "Dat bevestigt het idee van de clusters als constructief model. Soms moeten de bedrijven de implicaties van het onderzoek zelf kunnen ervaren." Azoulay voegt er aan toe dat het stimuleren van mobiliteit bij wetenschappers duidelijk een meerwaarde creëert.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home