Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 21, 2011

Beheersen aids en tuberculose belangrijkste medische realisaties voorbije decennium

Het beheersen van infectieziektes zoals aids en tuberculose, de bestrijding van het tabaksgebruik, een grotere verkeersveiligheid en het verlagen van het aantal hartaandoeningen behoren tot de belangrijkste medische realisaties van het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw. Dat zegt het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Er kunnen volgens de onderzoekers echter nog belangrijke verbeteringen doorgevoerd worden in de bescherming en promotie van de openbare gezondheid.

Andere belangrijke realisaties van het voorbije decennium zijn volgens de onderzoekers verbeteringen in de vaccinaties tegen vermijdbare ziektes, een betere gezondheidszorg voor moeders en kinderen, een betere kankerpreventie, vorderingen op het gebied van arbeidsgezondheid en de afbouw van loodvergiftiging bij kinderen. Ook wordt opgemerkt dat er belangrijke vorderingen zijn gemaakt in de organisatie van de openbare veiligheid sinds de terroristische aanvallen van Nine-Eleven.

"Dankzij uitzonderlijke realisaties op het gebied van openbare gezondheid, leeft de bevolking langer, gezonder en productiever dan ooit voordien," merkt Thomas Frieden, directeur van het Centers for Disease Control, op. "Investeringen in preventie moeten er echter voor zorgen dat de volgende generaties nog langer, gezonder en productiever kunnen leven, terwijl tegelijkertijd de kosten voor de openbare gezondheid zouden kunnen worden teruggebracht."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home