Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 20, 2011

Mobiele betaalsystemen steeds populairder

Mobiele betaalsystemen worden bij de consument steeds populairder. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van MasterCard. Daarbij wordt opgemerkt dat twee derde van de consumenten bereid blijkt om mobiel te betalen. De onderzoekers voeren aan dat de consument mobiele apparaten al gebruikt om te communiceren, shoppen, navigeren en zelfs werken, zodat het volgens hen geen verrassing is dat ook mobiel betalen steeds meer aan populariteit wint.

Uit het onderzoek van MasterCard blijkt dat 62 procent van de respondenten open staat om mobiele toestellen te gebruiken om betalingen te verrichten. "Respondenten tussen achttien en vierendertig jaar tonen de meeste interesse," wordt er opgemerkt. "In die groep zegt 63 procent geïnteresseerd te zijn in mobiele betalingen, tegenover 37 procent in de oudere leeftijdsgroep." Er wordt aan toegevoegd in de jongere leeftijdscategorie dat 65 procent aangeeft zijn mobiele telefoon constant bij zich te willen hebben, tegenover slechts 34 procent in de oudere groep.

MasterCard voegt er aan toe dat de consument zijn mobiele telefoon ook als een weerspiegeling van zijn eigen persoonlijkheid ziet. "Het bleek dat 54 procent ervan overtuigd is dat een mobiele telefoon meer vertelt over de persoonlijkheid van zijn bezitter dan diens portefeuille," stippen de onderzoekers aan. "Dat kan belangrijke gevolgen hebben voor retailers die zich richten op jongere consumenten, die de mogelijkheid wensen om met die toestellen te betalen."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home