Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 19, 2011

Meerderheid Amerikanen vindt vakantie belangrijk

Een meerderheid van de Amerikanen vindt het belangrijk om een vakantiereis te kunnen ondernemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup en de krant USA Today. Volgens de onderzoekers vindt 61 procent van de Amerikanen een vakantiereis belangrijk. Voor een deelgroep van 36 procent is een zomerreis volgens Gallup en USA Today zelfs heel belangrijk. Er wordt aan toegevoegd dat de zomervakantie voor vele Amerikanen vooral een breuk moet vormen met de arbeid.

Een groep van 27 procent zegt dit jaar evenveel te willen reizen als vorig jaar, ondanks de gestegen prijs van de benzine. Dat is 2 procent minder dan vorig jaar. Een groep van 20 procent zegt dit jaar meer te willen reizen, tegenover 18 procent vorig jaar. Een gedeelte van 32 procent geeft aan evenveel te zullen reizen dan vorig jaar, tegenover 37 procent vorig jaar. Ook wordt opgemerkt dat 71 procent dit jaar meer denkt uit te geven dan vorige zomer, tegenover 39 procent vorig jaar. Dat heeft volgens Gallup wellicht te maken met de duurdere benzineprijzen.

Amerikaanse vijfenzestigplussers hechten volgens de onderzoekers minder belang aan vakantie-uitstappen dan jongere landgenoten. Dat geeft volgens het rapport aan dat een vakantie voor vele Amerikanen vooral een afwisseling voor het werkjaar moet worden. Slechts 39 procent van de oudere Amerikanen geeft aan dat een vakantie belangrijk is. In de leeftijdsgroep tussen achttien en dertig jaar is dat 85 procent. Ook tussen vijftig en vijfenzestig zegt nog 68 procent een vakantie belangrijk te vinden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home