Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 18, 2011

Skolkovo wordt meest milieuvriendelijke stad van Rusland

De Russische innovatiestad Skolkovo moet niet alleen een technologiecentrum worden, maar zal ook op milieugebied helemaal aan de top staan. Dat heeft Viktor Maslakov, city-manager van Skolkovo, gezegd. Hij benadrukte dat er bij de aanleg van de stad onder meer extra aandacht zal worden besteed aan fietspaden en energievoorziening door zonnepanelen en windmolens. In februari won het Franse architectenbureau Arep Ville een competitie voor de aanleg van Skolkovo. Met de bouw van de innovatiestad is een bedrag gemoeid van 4 miljard dollar.

"In Skolkovo zal de voetganger op de eerste plaats komen, gevolgd door fietsers en het openbaar vervoer," merkte Viktor Maslakov op tegenover het persbureau AFP. De Russische innovatiestad zal ongeveer 15.000 inwoners tellen en zal met hogesnelheidstreinen in minder dan twintig minuten met de hoofdstad Moskou zijn verbonden. In het ontwerp van Arep Ville is ook voorzien dat de stad zelf zijn energiebehoefte zal dekken, onder meer door zonnepanelen, windturbines en geothermische energie.

"Dit model van hernieuwbare energie is op deze schaal nog nooit eerder in Rusland gerealiseerd," merkt Maslakov op. "Er bestaan wel voorbeelden in onder meer Denemarken en Zweden, maar Skolkovo wordt de eerste Russische stad die volledig op zijn eigen energievoorziening zal kunnen terugvallen." De bouw van de stad zou over vier jaar moeten zijn afgerond. Het ontwerp van Arep Ville voorziet in vijf zones voor verschillende vakgebieden (informatica, kernenergie, biomedische wetenschappen, energie en telecommunicatie) langsheen een as van vijf kilometer lengte.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home