Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 18, 2011

Britse grensbewaking kan onvoldoende controles uitvoeren op gastarbeiders

De Britse grensbewaking moet over meer gesofisticeerde informatica kunnen beschikken om de controle op werknemers van landen buiten de Europese Unie op te volgen. Dat is de conclusie van een Britse parlementaire onderzoekscommissie, waarbij aangevoerd wordt dat het Britse Border Agency (UKBA) niet de noodzakelijke technologie beschikt om de informatie te verwerken die nodig is om de golf werknemers te controleren die vanuit landen buiten het Europese economische gebied Groot-Brittannië binnen komen.

"In het rapport van de onderzoekscommissie wordt opgemerkt dat het Border Agency onder meer niet de mogelijkheden heeft om te controleren wanneer visa op het punt staan op te vervallen en wanneer de buitenlandse werknemers Groot-Brittannië opnieuw zouden moeten verlaten," aldus het magazine The Register. "Evenmin heeft men de mogelijkheden om aanvragen met een hoger risico te identificeren." Het Border Agency zegt aan een nieuw controlesysteem te werken, dat over anderhalf jaar operationeel zou moeten kunnen zijn.

Margaret Hodge, voorzitter van de onderzoekscommissie, merkt op bezorgd te zijn over een gebrek aan controle op medewerkers die door transfers binnen de bedrijven naar Groot-Brittannië worden overgeheveld. "Op die manier hebben bedrijven tienduizenden informatica naar Groot-Brittannië gebracht, terwijl er talloze Britten met de nodige vaardigheden het bijzonder moeilijk hebben om werk te vinden," voert ze aan. Op die manier zouden bedrijven ruim 42.000 informatici in Groot-Brittannië hebben geïmporteerd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home