Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 17, 2011

Amerikaanse muziekverkoop laat lichte groei optekenen

De Amerikaanse muziekverkopen zijn tijdens de eerste vier maanden van dit jaar met 1,6 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Nielsen. De groei is volgens het rapport vooral te danken aan een groei bij digitale albums en tracks. Bij de fysieke albums werd een daling opgetekend tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar bij de digitale albums en tracks werd een groei met respectievelijk 16,8 procent en 9,6 procent opgetekend.

"De digitale retailers lieten een groei met 12,4 procent noteren en vertegenwoordigden meer dan de helft van alle transacties," voert Nielsen aan. "De verkoop van digitale albums lieten een stijging met 5,4 procent registreren, vooral dankzij het langverwachte debuut van de Beatles-catalogus op de digitale markt." Er wordt aan toegevoegd dat de verkoop van vinyl tijdens de eerste vier maanden van dit jaar een stijging kende met 37 procent, nadat vorig jaar ook al een stijging met 14,2 procent werd opgetekend.

Vinyl vertegenwoordigt echter slechts 1,2 procent van de fysieke verkopen. De top honderd van de vinyl-markt wordt voor 93 procent gedomineerd door rock of alternatieve genres. Er wordt aan toegevoegd dat rock met een belang van 32 procent op de digitale album-markt het meest populaire muziekgenre blijft. Bij de digitale tracks is popmuziek met een aandeel van 40 procent de populairste categorie. Vorig jaar kende de Amerikaanse muziekverkoop nog een terugval met 2,4 procent.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home