Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 16, 2011

Ook live-concerten vertonen tekenen van afkoeling

De muzieksector hoopt dat het succes van live-concerten de dalende inkomsten uit cd-verkoop zal kunnen recupereren, maar ook optredens hebben het voorbije jaar een opmerkelijke terugval laten optekenen. Dat heeft Chris Carey, econoom bij de Britse auteursrechtenorganisatie PRS For Music, tijdens een muziekconferentie in Brighton gezegd. In Groot-Brittanniƫ werd daarbij een terugval met 6,7 procent opgetekend, na een decennium van constante groei.

Drie jaar geleden boekte het Britse concertcircuit nog een omzetgroei van 13 procent en ook twee jaar geleden werd nog een stijging met 9,4 procent opgetekend. "In Europa was de situatie volgens Carey vorig jaar nog erger," aldus de Britse krant The Guardian. "Daar verloren de concerten volgens Carey 16 procent van hun publiek." De econoom merkte echter op dat de Europese festivals daarentegen wel een groei lieten optekenen, met 6 procent meer toeschouwers en 15 procent meer capaciteit.

"De live-muziekmarkt is aan het afkoelen, maar verkeert niet in groot gevaar," merkt Carey op. "Men moet niet vrezen voor de toekomst van de live-muziek. Vermoedelijk was het slechts een tijdelijke terugval, te wijten aan een gebrek aan echt grote namen in het circuit. Dat ziet er dit jaar anders uit. Verwacht mag worden dat de afkoeling van de markt bovendien voor een meer realistisch groeimodel op langere termijn zal zorgen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home