Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 15, 2011

Britse hotels woest op organisatoren Olympische Spelen

De Britse hotelketen Premier Inn heeft zijn samenwerking met de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen onverwacht opgezegd. De hotelketen had beloofd duizenden hotelkamers aan goedkopere prijzen ter beschikking te zullen stellen voor de bezoekers van de Olympische Spelen. Ook andere hotels - zoals Thistle Group, Hilton Worldwide en Mayfair - zouden overwegen om uit het eerdere akkoord te stappen. Premier Inn zegt dat de overeenkomst bedoeld was voor groepen die verbonden waren met de organisatie en niet voor het algemene publiek.

"De hotelketens zijn woest omdat het London Organising Committee (Locog), de organisator van de Olympische Spelen, een gedeelte van het aanbod heeft doorverkocht aan ticket-aanbieders Thomas Cook en diens Amerikaanse sectorgenoot CoSport," aldus de Britse krant The Telegraph. "De twee bedrijven betaalden een niet nader genoemd bedrag aan Locog om toegang te krijgen tot Olympische tickets met een voordelig hotelaanbod en werden officieel verkoper van hotelovernachtingen voor de Olympische Spelen."

Wekenlange onderhandelingen tussen Locog en de British Hospitality Association leverden geen resultaten op. De hotels weigeren de akkoorden met de ticket-aanbieders te ondertekenen en hebben gezegd dat de kamers die aan derde partijen werden doorgegeven, uit het aanbod worden teruggetrokken. Het hotelakkoord was voor het Internationaal Olympisch Comité bij de toewijzing van de organisatie aan Londen een garantie dat de prijzen van de hotelkamers niet onaanvaardbaar hoog zou worden opgetrokken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home