Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 14, 2011

China pretendeert winst in strijd tegen software-piraterij

De software-piraterij in China is het voorbije jaar met 2 procent gedaald, maar de commerciƫle waarde van de illegale programma's is wel met 1,55 procent gestegen tot 130,9 miljard yuan. Dat komt overeen met een bedrag van 20,1 miljard dollar. Dat is de conclusie van een rapport van het Chinese onderzoeksbureau Chinalabs. Piraterij zou op dit ogenblik nog 12 procent van alle software op de Chinese markt vertegenwoordigen.

Er wordt aan toegevoegd dat piraterij de Chinese softwaremarkt een verlies van 9 procent opleverde, tegenover 12 procent het jaar voordien. "De terugval van de piraterij is vooral te danken aan campagnes van de overheid om het gebruik van legale software te promoten," voert de krant China Daily aan. "Bovendien brachten Chinese bedrijven goedkopere legale producten op de markt en worden er ook meer gratis alternatieven op de markt gebracht. Maar ook wordt er gebruik gemaakt van meer gediversifieerde software-distributiekanalen."

In het rapport worden de overheid en het bedrijfsleven opgeroepen om de legale software verder te blijven promoten. "Dat zal de software-industrie geruststellen en de consumenten leiden," wordt er opgemerkt. Zhang Qin, executive secretary van de China Association for Science and Technology, stelde dat online diensten in de toekomst een belangrijk onderdeel van de winst voor de sector zal vertegenwoordigen, waardoor volgens hem de piraterij in China verder zal dalen.

Toch mag men volgens Zhang Qin niet euforisch zijn, want het aantal installaties van illegale software blijft groeien.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home