Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 13, 2011

Eerste Qatarese filmproductie maakt debuut op Doha Tribeca Filmfestival

Op het Doha Tribeca Filmfestival in oktober dit jaar zal 'Black Gold', de eerste grote Qatarese filmproductie, worden voorgesteld. 'Black Gold' is de eerste grote internationale co-productie voor het Doha Film Festival (DFI) en Qatar, in samenwerking met Quinta Communications. De film werkt met acteurs zoals Antonio Banderas, Freida Pinto, Tahar Rahim, Mark Strong, Riz Ahmed en Liya Kebede. 'Black Gold' is een verfilming van de klassieke roman 'The Great Thirst' van schrijver Hans Reusch.

De gevechtscènes in de film werden opgenomen in de spectaculaire woestijnduinen van Mesaieed en Shamal in Qatar. "Het Doha Tribeca Filmfestival is een perfect lanceerplatform voor de film," merkt sheikh Jabor Bin Yousef Al Thani, bestuurslid van het filmfestival, op tegenover Arabian Business. Amanda Palmer, executive director van het Doha Tribeca Filmfestival, stelt dat er grote inspanningen worden gedaan om lokale scenaristen te stimuleren.

"Er worden zware inspanningen gedaan om in Qatar een duurzame filmindustrie op te bouwen," aldus Amanda Palmer. Tarak Ben Ammar, chief executive van Quinta Communications, zegt dat 'Black Gold' al meer dan dertig jaar een droomproject is. Hij stelde dan ook bijzonder tevreden te zijn met de wereldpremière in Qatar. Het Doha Film Festival werd vorig jaar opgericht met de bedoeling om de nodige fondsen te verzamelen om tien filmproducties per jaar mogelijk te maken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home