Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 12, 2011

Harley-Davidson rekent op groei in Midden-Oosten

De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson verwacht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika een dubbelcijferige groei te kunnen realiseren en voert onderhandelingen om dealerships te openen in Algerije, Pakistan, Irak en Libiƫ. Het Amerikaanse bedrijf, dat zijn activiteiten in het Midden-Oosten gevoelig aan het uitbreiden is, liet tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in de regio een groei met 19 procent optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar.

"Het Midden-Oosten is voor Harley-Davidson een belangrijk groeigebied," merkte Rob Lindley - managing director van de motorfietsenbouwer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika - op tegenover het magazine Arabian Business. "We zijn er dan ook van overtuigd dat een dubbelcijferige groei in de regio mogelijk moet zijn." Harley-Davidson heeft vijftien dealerships in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en opende vorig jaar in de Verenigde Arabische Emiraten een regionaal hoofdkantoor.

Linley merkte op dat er gesprekken worden gevoerd voor de opening van nieuwe dealerships in de regio, maar die plannen in Libiƫ door de politieke onrust heeft moeten uitstellen. Die gesprekken zullen volgens Linley later ongetwijfeld worden heropgestart. Harley-Davidson verwacht dit jaar wereldwijd minstens 215.000 motorfietsen te zullen verkopen. Eerder was er gewag gemaakt van 221.000 exemplaren, maar die vooruitzichten werden teruggeschroefd door de tsunami in Japan, die voor problemen bij de bevoorrading van onderdelen zorgde.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home