Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 11, 2011

Amerikaanse vakantieganger wil vooral naar zuiden

Amerikaanse toeristen zijn van plan om vooral naar het zuiden van de Verenigde Staten te trekken. Dat blijkt uit een onderzoek van American Express. Daarbij wordt opgemerkt dat het zuiden met Florida, Texas, North-Carolina en South-Carolina vier vertegenwoordigers binnen de top tien van de favoriete binnenlandse bestemmingen tellen. In de top tien staan verder Californiƫ, Nevada, New York, Massachusetts, Wisconsin en Illinois. Bij buitenlandse bestemmingen delen de Bahama's en Canada de eerste plaats.

De onderzoekers voegen er aan toe dat 88 procent van de Amerikaanse toeristen specifieke strategieƫn hebben om de vakantiekosten terug te schroeven. Daarbij zegt 38 procent de verplaatsing te zullen maken met de wagen in plaats van met het vliegtuig. Daarnaast geeft 38 procent aan te kiezen voor minder dure bestemmingen. Maar ook besparingen op restaurantbezoek (38 procent), kledij (30 procent), renovatiewerken (25 procent), entertainment (24 procent), lichaamsverzorging (20 procent) en technologie (18 procent) moeten het vakantiebudget helpen rond maken.

Er wordt opgemerkt dat 68 procent van de Amerikaanse toeristen voor deze zomer korte uitstappen in het vooruitzicht stelt, terwijl 63 procent aan een langere vakantie denkt. In totaal zou 59 procent van de Amerikaanse bevolking een zomervakantie willen nemen, tegenover 51 procent vorig jaar. Gemiddeld worden twee weekvakanties gepland met een budget van 1.200 dollar per persoon en drie weekend-uitstappen met een gemiddelde begroting van 300 dollar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home