Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 11, 2011

Merkadvocaat wil een goede informatiebron zijn

Merkadvocaten zijn meer geneigd dan andere consumenten om productinformatie online te verspreiden. Daarbij wordt een brede waaier van online kanalen gebruikt, met inbegrip van sociale media, email, ecommerce en online feedback-platformen. Dat is de conclusie van een rapport van het marketing-netwerk BzzAgent. De onderzoekers merken op dat de merkadvocaat het verspreiden van die informatie in eerste instantie een goed gevoel bezorgt. Merkadvocaten zijn ook 50 procent meer geneigd om een aankoopbeslissing te beïnvloeden dan de gemiddelde consument.

Volgens de onderzoekers verspreidt 28 procent van de merkadvocaten online informatie over producten of merken op online feedback-platformen , tegenover 7 procent bij de gemiddelde consument. Ook zegt 58 procent van de merkadvocaten daarvoor sociale media te gebruiken, tegenover 27 procent bij de gemiddelde consument. Bij ecommerce bedragen die scores respectievelijk 43 procent en 22 procent. Bij email is het verschil - met respectievelijk 53 procent en 39 procent - het kleinste.

Opgemerkt wordt dat 54 procent merkadvocaten die informatie in eerste instantie verspreiden om te ontspannen, tegenover 16 procent bij de gemiddelde consument. "Ook voelen merkadvocaten twee keer zoveel de behoefte om bij te dragen aan het geheel van informatie. De onderzoekers voegen er aan toe dat merkadvocaten ook anderhalve keer zoveel van mening zijn dat hun bijdrage een goede informatiebron bron. Ook willen ze door het merk beschouwd worden als een goede informatiebron.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home