Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 10, 2011

San Francisco bouwt gratis herlaadstations elektrische wagens

De Amerikaanse stad San Francisco gaat tegen het einde van het jaar oplaadstations voor elektrische wagens installeren in alle openbare garages en op San Francisco International Airport. Chauffeurs kunnen daar twee jaar lang gratis hun elektrische wagens opladen. In totaal zouden er in de stad negentig oplaadstations worden geplaatst, in de hoop burgers te kunnen stimuleren om elektrische wagens te kopen en het gebruik van het elektrisch vervoer gemakkelijker te maken.

Er zijn in San Francisco al een aantal elektrische oplaadstations operationeel. De gemiddelde kost bedraagt ongeveer 0,12 dollar per kilowattuur. De meeste elektrische wagens hebben een lading tussen twintig en veertig kilowattuur. De nieuwe oplaadstations zouden vooral voordelig moeten worden voor mensen die buiten de stad wonen en door het initiatief aangemoedigd zouden moeten worden om met een elektrische wagen de verplaatsing naar de stad te maken.

De oplaadstations zouden een Nissan Leaf in ongeveer drie uur voor 80 procent opnieuw kunnen opladen. "Dat betekent dat eigenaars met hun elektrische wagen naar het werk zouden kunnen komen en de auto laten opladen tijdens de werkuren of tijdens een winkelbezoek aan de stad," aldus het webmagazine Venturebeat.com. Een Nissan Leaf, met een aankoopprijs van 33.000 dollar, kan ongeveer 100 mijl rijden vooraleer een herlaadbeurt nodig is. De Tesla Roadster kan weliswaar 200 mijl rijden, maar kost 109.000 dollar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home