Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 09, 2011

Amerikaan maakt zich minder bezorgd over overgewicht

Hoewel met een regelmaat van de klok alarm wordt geslagen over het Amerikaanse obesitas-probleem, blijkt de bevolking weinig maatregelen te nemen om het probleem daadwerkelijk aan te pakken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de International Food Information Council (Ific). Daarbij wordt opgemerkt dat de bezorgdheid rond overgewicht en afslanking tot op een absoluut dieptepunt is afgezwakt. Er wordt aan toegevoegd dat ook de inactiviteit bij de Amerikaanse populatie blijkt toe te nemen.

De onderzoekers stellen dat de meeste respondenten niet de moeite nemen om de geconsumeerde calorieën te tellen. Bovendien geven ook steeds meer mensen toe dat ze ook geen evenwicht proberen te vinden tussen het aantal calorieën dat wordt opgenomen en verbrand. Er wordt aan toegevoegd dat bovendien 43 procent van de Amerikaanse bevolking toegeeft een zittend bestaan te leiden. Vorig jaar was dat slechts 37 procent.

Ook stippen de onderzoekers aan dat minder Amerikanen zichzelf als zwaarlijvig bestempelen, hoewel ze in werkelijkheid tot die categorie behoren. Er wordt aan toegevoegd dat meer Amerikanen aangeven een gezond dieet te hanteren. Bovendien wordt steeds minder van de bestaande eetgewoontes afgestapt. Volgens de onderzoekers leggen de Amerikanen andere prioriteiten. Bij de keuze voor een voedingsproduct wordt de smaak als eerste prioriteit naar voor geschoven (87 procent), maar 79 procent noemt de prijs als de tweede factor. Dat is een stijging met 15 procent op vijf jaar tijd.

De voedingswaarde komt met 66 procent slechts op de derde plaats.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home