Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 07, 2011

Tablet heeft impact op gebruik brede waaier apparaten

Het gebruik van de computer staat onder druk van de grotere populariteit van de tablets. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat 35 procent van de tablet-bezitters aangeeft sinds de aankoop van het toestel minder gebruik te maken van de desktop of de traditionele computer zelfs helemaal terzijde geschoven te hebben. Datzelfde geldt voor 32 procent van de laptop-bezitters.

Wel wordt opgemerkt dat 9 procent aangeeft sinds de aanschaf van een tablet meer gebruik te maken van de desktop. Dat geldt ook voor 13 procent van de laptop-bezitters. Verder blijkt dat 27 procent van de respondenten door het bezit van een tablet zijn e-reader minder of helemaal niet meer gebruikt. Datzelfde cijfer wordt ook opgetekend bij draagbare muziekspelers. Daarna volgen de draagbare gaming-console (25 procent), satellietnavigatie (14 procent), smartphone (13 procent) en internet-televisie (11 procent).

De respondenten voeren vooral aan dat de tablet gemakkelijker meegenomen kan worden dan een desktop of een laptop (31 procent). Daarnaast maakt 21 procent gewag van de gebruiksvriendelijke interface en besturingssysteem, gevolgd door snelle opstartprocedures (15 procent), gemakkelijke hanteerbaarheid (12 procent), omvang (12 procent), de gebruiksmogelijkheid op verschillende locaties (12 procent) en snelheid (11 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home