Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 06, 2011

Autobouwer Jaguar kondigt hybride supercar aan

De Britse autoconstructeur Jaguar heeft aangekondigd een hybride supercar te willen bouwen. De wagen zou gebouwd worden in partnership met de Williams-racestal. In de huidige plannen is de bouw van 250 exemplaren voorzien. De wagen zou ongeveer 700.000 pond moeten kosten. De wagen zou een elektrische actieradius van vijftig kilometer krijgen en onder een uitstootniveau van 100 gram koolstofdioxide per kilometer blijven. Daarmee zou de Britse supercar één van de milieuvriendelijkste wagens uit zijn categorie moeten worden.

Met een ultralicht chassis en twee elektrische motoren zou de Britse supercar in drie seconden optrekken van nul tot zestig mijl per uur. De wagen heeft een topsnelheid van meer dan tweehonderd mijl per uur. De productie van de hybride C-X75 vormt een onderdeel van een investeringsplan van 5 miljard pond dat door Jaguar Land Rover in maart van dit jaar werd aangekondigd en waarbij de volgende vijf jaar de lancering van veertig belangrijke nieuwe producten wordt voorzien. De productie zou over twee jaar van start gaan en tot het midden van het decennium lopen.

De productie van de supercar zou in Groot-Brittannië meer dan honderd hoogopgeleide banen creëren. Een productiesite werd echter nog niet bekend gemaakt. Op dit ogenblik is de productie van Jaguar gevestigd in Castle Bromwich in de omgeving van Birmingham. De supercar toont volgens Jaguar aan dat efficiënte wagens met een lage uitstoot ook tot hoge prestaties in staat zijn. Bovendien moet de supercar ook de status van Jaguar Land Rover als een technologisch-geïnspireerde autoconstructeur vestigen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home