Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 06, 2011

Liverpool ziet einde aan financiële lijdensweg

De Engelse voetbalclub Liverpool heeft het voorbije voetbalseizoen een verlies geleden van 20 miljoen pond. Hoewel de inkomsten stegen tot 184 miljoen pond, liep de schuld van de club eveneens op tot 123 miljoen pond, met inbegrip van meer dan 17 miljoen pond aan intresten. Liverpool was vorig seizoen nog eigendom van de Amerikanen Tom Hicks en George Gillett. In oktober vorig jaar werd de club overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Fenway Sports Group.

Het Amerikaanse bedrijf betaalde 300 miljoen dollar voor Liverpool en heeft sindsdien 200 miljoen pond aan schulden afbetaald. Die transacties zijn niet in de afrekening van het voorbije seizoen opgenomen, evenmin als het bedrag van 80 miljoen pond inkomsten uit shirsponsoring, waarover de voorbije zomer een akkoord voor een periode van vier werd afgesloten met Standard Chartered. Ian Ayre, managing director van Liverpool, stelde door de komst van Fenway Sports Group optimistische te zijn over de toekomst van de club.

"Fenway heeft de financiële lasten van de club gevoelig teruggeschroefd," merkte Ayre op tegenover de Britse krant The Telegraph. "Sinds het einde van het voorbije seizoen is de situatie duidelijk verbeterd, waarbij gefocust wordt op een groeiende winstgevendheid en de versterking van de sportieve divisie." Ayre maakte gewag van een bijzonder succesvol transfervenster in januari en merkte op dat er gewerkt wordt aan het aantrekken van topspelers. Over de toekomst van het huidige voetbalstadion, dat mogelijk voor een vastgoedproject zou wijken, is nog geen beslissing genomen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home