Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 09, 2011

Moskou hoopt op buitenlandse investeringen voor diagnose-centra

De Russische hoofdstad Moskou hoopt de westerse gezondheidssector ertoe te kunnen overhalen om te investeren in diagnose-centra. Dat heeft Sergei Cheryomin, hoofd buitenlandse investeringen van het stadsbestuur van Moskou, gezegd. Cheryomin voert daarbij aan dat slechts weinig Russen vertrouwen hebben in de binnenlandse diagnose-industrie. Welgestelde Russische patiënten geven er volgens hem dan ook de voorkeur aan om naar het buitenland te reizen om diagnoses te laten stellen.

"Hoewel Moskou een brede waaier aan ziekenhuizen, zowel uit de privésector als van de overheid, telt, kan er gesproken worden over een acuut probleem," merkt Cheryomin op. Hij voegt er aan toe dat Moskou ook achter buitenlandse investeringen in betaalbare hotels staat. Aan bijkomende grote winkelcentra is er volgens hem daarentegen geen behoefte. Moskou trok vorig jaar 3,8 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen aan. Dat betekent een daling met 19 procent tegenover het jaar voordien.

In totaal wist Rusland vorig jaar 13,8 miljard dollar directe buitenlandse investeringen aan te trekken. Dat is een daling met 13 procent tegenover het jaar voordien. "Dat betekent dat Moskou meer dan een kwart van de totale buitenlandse investeringen in Rusland aantrekt," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Een groot gedeelte van dat bedrag is echter van Russische origine, omdat vele Russische bedrijven omwille van gunstige fiscale tarieven zijn gevestigd in Luxemburg, Nederland, Cyprus of de Kaaiman Eilanden."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home