Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 08, 2011

Indoor-wifisector realiseert omzet van 10 miljard dollar

Volgend jaar wordt er wereldwijd voor 10 miljard dollar geïnvesteerd in indoor draadloze installaties. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ABI Research. Daarbij wordt opgemerkt dat bedrijfscampussen de belangrijkste klanten vormen voor de implementering van draadloze installaties, gevolgd door luchthavens, spoorwegstations en shoppingcentra. Ook de gezondheidszorg is volgens ABI Research een belangrijke afnemer.

"In-building wireless kent een belangrijke groei," merkt Xavier Ortiz, analist bij ABI Research, op. "Dat is in de eerste plaats te danken aan de constant toenemende datatrafiek, de snelgroeiende populariteit van smartphones en andere data-gerichte apparaten en de toenemende verwachtingen van de consument. Steeds meer organisaties beseffen de meerwaarde die door dergelijke systemen worden geboden. Door het economisch herstel worden bovendien een aantal uitstelde investeringen opnieuw boven gehaald."

De onderzoekers voegen er aan toe dat de grootste groei zal worden opgetekend in de regio Asia-Pacific, die profiteert van zijn hoge bevolkingsdichtheid en mobiele penetratie. "Ook Europa en Noord-Amerika laten een constante stijging optekenen, hoewel de groei er op een trager tempo verloopt," voert ABI Research aan. "De meeste innovatie kan echter gevonden worden in Noord-Amerika, waar de grootste producenten en de meeste budgetten beschikbaar zijn. Nadien sijpelen deze innovaties door naar Europa en vervolgens naar Azië, waar kosten-efficiënte oplossingen het meest worden gevraagd."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home