Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 11, 2011

Fifa samen met Interpol in strijd tegen voetbalfraude

De Fédération Internationale de Football Associations (Fifa) maakt een budget van 20 miljoen euro vrij om de acties van Interpol tegen fraude in de voetbalsport te bestrijden, nadat politiediensten de federatie hadden gewaarschuwd over de mogelijke omvang van corruptie in de sport. Sepp Blatter, president van de Fifa, kondigde aan dat het geld zou gebruikt worden om in Singapore een eenheid op te zetten die acties tegen corruptie zou moeten coördineren.

"Het is belangrijk dat de Fifa samenwerkt met politieke autoriteiten en met politiediensten om de strijd aan te gaan met individuen die de sport willen vernietigen," merkte Blatter op tegenover het persbureau Reuters. "Het is ontgoochelend dat het voetbal nog altijd met dergelijke wantoestanden moet afrekenen." Ron Noble, secretaris-generaal van Interpol, merkte op dat fraudeurs valse en gewelddadige methodes gebruiken om geld rond te wereld te laten bewegen.

"Ik ben niet verbaasd over de inspanningen van de internationale misdaad," stipte Noble aan. "Er wordt immers met hoge winsten gewerkt en de criminelen weten dat er slechts een kleine kans is dat ze ontmaskerd kunnen worden." Noble voegde er aan toe dat Azië een hopspot is voor gokactiviteiten en wedstrijdvervalsingen. Singapore is als één van de minst corrupte landen van de wereld volgens hem echter een ideale uitvalsbasis voor de nieuwe eenheid.

Volgens Noble heeft fraude vooral plaats bij wedstrijden op een lager niveau. "Ik ben ervan overtuigd dat het topvoetbal zuiver is en dat het publiek legitieme wedstrijden kan bekijken," voerde hij aan.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home